Anne Keränen
Auto- sekä tekstiili- ja muotialojen uudet tilat otettiin käyttöön Peltolassa – katso kuvagalleria

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Auto- sekä tekstiili- ja muotialojen uudet tilat otettiin käyttöön Peltolassa – katso kuvagalleria

Uusissa oppimisympäristöissä näkyy työelämälähtöisyys

Peltolan kampuksen ensimmäisen vaiheen valmistumista juhlittiin avoimien ovien merkeissä perjantaina 1.2.2019.

Ensimmäisenä uudistuneet tilat Peltolasta D1-rakennuksesta saivat autoala, sekä Otsolasta muuttanut tekstiili- ja muotiala.

Parhaillaan on käynnissä D2-rakennuksen muutostyöt, joiden on tarkoitus valmistua toukokuun lopussa. Uusittuihin tiloihin muuttavat Otsolan kampukselta muun muassa rakennusalan koulutukset.

Työpajatyöskentelyä ja digipainotekniikkaa

Tekstiili- ja muotialan uudet tilat on suunniteltu niin, että niissä toteutuu työpajamuotoinen, työelämälähtöinen ja tiimioppimismallin mukainen toiminta.

Oppimisympäristöstä löytyvät muun muassa tietokoneohjatut kangaspuut ja digiteknologiaa painokangassuunnitteluun.

Tilat ovat oikein kompakti paketti, jossa toteuttamamme pajatyyppinen opetus onnistuu mainiosti, koska koneet, laitteet ja muu materiaali ovat lähellä.

Asiakaspalveluprosessin vaiheet esille

Autoalan tilojen rakentamisessa on otettu huomioon opetuksen toiminnallisuus ja monikäyttöisyys eri ryhmien käyttötarkoituksiin samanaikaisesti, sekä niin ikään työelämälähtöisyys.

Uusi demotila mahdollistaa havainnollistavan opettamisen. Nykyaikaisella esitystekniikalla ja valaistuksella sekä äänieristyksellä varustettua demotilaa vuokrataan myös yhteistyökumppaneiden omiin koulutustarpeisiin.

Opetuskorjaamo Auto-Opixin vastaanotto on sijoitettu keskeiselle paikalle. Sijainnin ansiosta vastaanotto on asiakkaiden helposti saavutettavissa ja samalla opiskelijoille muodostuu jo opiskeluaikana laaja käsitys autoalan asiakaspalvelun eri vaiheista.

Autoalan opiskelijat saivat vihdoinkin kauan toivotut taukotilat.