In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Ajankohtaista keskustelua työ- ja elinkeinoelämäyhteistyöstä

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Ajankohtaista keskustelua työ- ja elinkeinoelämäyhteistyöstä

Työelämäopettajuutta, kumppanuus-toimintaa ja yrittäjämäistä opiskelua

Riveria sai vieraakseen tärkeitä yhteistyötoimijoita, kun johtava asiantuntija Mirja Hannula Elinkeinoelämän keskusliitosta, asiantuntija Maiju Korhonen Energiateollisuus ry:stä, johtava asiantuntija Milka Kortet Teknologiateollisuus ry:stä ja hoivajohtaja Arja Laitinen Hyvinvointialan liitosta saapuivat Joensuuhun to 19.12.

Päivä käynnistyi arjen pedagogisen innovaation, työelämäopettajamallin esittelyllä yhteistyössä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa. Työelämäopettaja työskentelee ja tekee omaa työtään yrityksessä oppilaitoksen luokkahuoneiden ja työsalien sijaan.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan järjestämässä tiedotustilaisuudessa Riverian työelämäopettaja Kari Tuomainen ja opiskelijat Katri Eronen ja Mahamad Mahamud Hirsi kertoivat omista myönteisistä kokemuksistaan. Yksityiskohtaista keskustelua syntyi uudesta toimintamallista ja tulevaisuuden suunnitelmista levittää toimintamallia kaikille aloille Riveriassa. Tällä hetkellä pilotointia on tehty hyvinvointi- ja palvelualoilla.

Katso lisää työelämäopettajatoiminnasta

Kuvassa vasemmalta viestintäjohtaja Petri Vähä/PKO, johtava asiantuntija Mirja Hannula/ EK, pedagoginen johtaja Jatta Herranen/ Riveria, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen/PKO, opiskelija Katri Eronen, työelämäopettaja Kari Tuomainen/Riveria ja opiskelija Mahamad Mahamud Hirsi

Päivän aikana esiteltiin Riverian kumppanuustoimintaa, jonka tavoitteena on kokonaisvaltainen ja monialainen Riverian ja yrityksen, organisaation tai muun yhteisön välinen kehittämis- ja koulutustoiminta. Keskusteluissa todettiin, että esitelty Riverian kumppanuustoiminta on erittäin toimiva malli ja, että vastaavanlaista toimintaa olisi syytä kehittää laajemminkin Suomessa.

Kuvassa vasemmalta Riverian yritysasiamiehet Sakari Kolehmainen ja Pälvi Malinen, Riverian viestintä,- markkinointi- ja myyntipäällikkö Anne Karppinen, johtava asiantuntija Mirja Hannula EK:sta, Maiju Korhonen Energiateollisuus ry:stä, Arja Laitinen Hyvinvointiliitosta, sekä Milka Korte Teknologiateollisuus ry:stä

Iltapäivän aikana järjestettiin asiantuntijatapaaminen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ja TE-hallinnon kanssa. Keskusteluissa pohdittiin kohtaanto-ongelman ratkaisemista ja tarkasteltiin työvoimakoulutuksen tilannetta Pohjois-Karjalassa.

Päivän päätteeksi Riverian opiskelijat Eino Lehmusoksa ja Samuli Gavrilov kertoivat oman tarinansa yrittäjämäisestä opiskelusta SPARK Joensuu -yrittäjäyhteisössä, jossa yrittäjämäinen opiskelu on arkipäivää.

Kuvassa Riverian opiskelijat Eino Lehmusoksa ja Samuli Gavrilov kertoivat oman tarinansa yrittäjämäisestä opiskelusta SPARK Joensuu -yrittäjäyhteisössä, ProRiveriassa