3D RoboChallenge – Tietoliikennetekniikkaa kansainvälisesti

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > 3D RoboChallenge – Tietoliikennetekniikkaa kansainvälisesti

Riverian tieto- ja tietoliikennetekniikan alalla on menossa 3-vuotinen kansainvälisyyshanke

Hankkeessa ovat mukana Riverian lisäksi ammatilliset oppilaitokset Espanjan Barcelonasta sekä Ranskan Metzistä. Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyy 2020 ja keskittyy nimensä mukaisesti robotiikkaan ja 3D-mallinnukseen. Joensuusta hankkeessa on mukana opiskelijoita toiselta ja kolmannelta vuosikurssilta sekä 4 alan opettajaa.

Hankkeeseen sisältyy noin viikon Workshop-tyyppisiä tapahtumia kussakin kohdemaassa siten, että Riverian opiskelijat (4-6 opiskelijaa kerrallaan) ja 2 opettajaa käyvät kolmen vuoden aikana kaksi kertaa sekä Barcelonassa että Metzissä. Vastaavasti opiskelijat kumppanuuskouluista vierailevat Joensuussa kaksi kertaa. Ensimmäinen tapaaminen oli Espanjan Barcelonassa ja keväällä 2018 huhtikuussa oli tapaaminen Joensuussa.

Viimeisin opiskelijatapaaminen oli Ranskan Metzissä joulukuussa 2018

Aiheena oli minidronen rakentaminen pienryhmissä ja lopuksi kilpailupäivä. Tämän tapaamisen nimenä oli Game of Drones.

Eri maiden opiskelijoista tehtiin 6 joukkuetta, jotka rakensivat toimivan minikopterin eli dronen.

Tapahtuma oli erittäin hyvin organisoitu ja viimeisen päivän dronen lennättämisen kilpailut kruunasivat viikon.

Kilpailua oli seuraamassa varsin arvovaltaisia henkilöitä, joiden mukana mm. Ranskan ministeriön korkea-arvoinen virkamies. Mukana oli myös televisioryhmät kolmelta Ranskan valtion TV-kanavalta ja näin tapahtuma sai erittäin hyvin julkisuutta. Myös Riverian opiskelijoita haastateltiin (englanniksi) televisioon.

Riverian opiskelijat ovat erittäin innostuneita ja motivoituneita hankkeesta sekä kiitollisia siitä, että tällainen kansainvälisyyden muoto on mahdollista sisällyttää opintoihin.

Seuraava viikon mittainen tapahtuma on jo maaliskuussa 2019 ja se tapahtuu Barcelonassa.

///

Erasmus+ logo EU