Ravintola-alan yhteistyötä
Pohjois-Karjalan Keittiömestarit ry. ja Kalevalan Paistinkääntäjät ry. solmivat kumppanuussopimuksen Riverian kanssa 11.6.2019.
Kumppanuussopimus Riverian kanssa jäntevöittää jo ennestään vanhaa yhteistyötä.
– Erilaisten tapahtumien järjestäminen yhteistyössä ympäri maakuntaa ja Young chef -club toiminta ovat erittäin tärkeitä yhteistyömuotoja, kertoo P-K:n Keittiömestareiden puheenjohtaja Tarmo Wasenius.
Tarkoitus on myös toteuttaa yhteisiä työpäiviä keittiömestareiden ja Riverian opiskelijoiden kanssa sekä oppilaitoksissa että työpaikoilla.
Kalevalan Paistinkääntäjät pitävät myös kumppanuussopimusta tärkeänä.
– Alan opiskelijat saavat olla mukana maakunnallisten sekä kansainvälisten ruoan ja ruokakulttuurien erilaisissa hankkeissa, joita voutikunta toteuttaa, toteavat Sami Salo ja Jouni Pitko.

Kuvassa vasemmalta Tarmo Wasenius, P-K:n Keittiömestarit ja Kalevalan Paistinkääntäjät ry, Arto Korhonen, Riveria sekä Sami Salo ja Jouni Pitko, Kalevalan Paistinkääntäjät ry.
Kalevalan Paistinkääntäjät ry:n keskeinen tavoite on vaalia karjalaista ruokakulttuuria ja vieraanvaraisuutta. Kalevalan voutikunta järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia Pohjois-Karjalan alueella. Keskeisiä teemoja ovat hyvä ruoka, laadukkaat kotimaiset raaka-aineet, ruoan valmistaminen ja sen nauttiminen sekä yhdessä oppiminen.
Pohjois-Karjalan Keittiömestarit ry on perustettu tammikuussa 2001. Yhdistyksemme vaalii alueemme ruokaperinteitä ja kehittää jatkuvasti uutta. Se toimii ravintola-alan järjestöjen ja oppilaitosten kanssa ja on mukana erilaisissa tapahtumissa, tempauksissa ja tilaisuuksissa. Yhdistys kouluttaa jäseniään aktiivisesti ja jakaa tietouttaan kaikille hyvästä ruoasta kiinnostuneille.